Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας

0
1786

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 05 Ιανουαρίου 2017, συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μορφάκη Σολομωνίδη, του Αν. Προέδρου κ. Σωτήρη Χριστοφή και μελών της, με τον Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού  κ. Κώστα Καδή στην παρουσία του Αναπλ. Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Χρίστου Χ’ Άθανασίου και του κ.Νίκου Πιερή Λειτουργού στο Γραφείου του Υπουργού.

Στη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας προσβλέπει στη συνέχιση της αποτελεσματικής και εποικοδομητικής συνεργασίας που είχε με τους Οργανωμένους Γονείς τα τελευταία χρόνια. Ανέφερε επίσης, ότι η συμβολή των Οργανωμένων Γονέων στην αναβάθμιση και μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος είναι σημαντική.

Ο κ. Μορφάκης Σολομωνίδης παρέδωσε γραπτώς, στον Υπουργό τις εισηγήσεις της Συνομοσπονδίας για την Ενιαία Πρόταση για Εκσυγχρονισμό του Συστήματος Αξιολόγησης του Μαθητή στο Κυπριακό Δημόσιο Σχολείο. Ανέφερε στον Υπουργό ότι η παρούσα κατάσταση χρήζει άμεσης αλλαγής και ένταξης νέων τρόπων αξιολόγησης. Η πρόταση για να υιοθετηθεί ένα νέο σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης είναι επιβεβλημένη και βρίσκει σύμφωνους τους Οργανωμένους Γονείς.

Όσον αφορά το χάσμα που υπάρχει μεταξύ Δημοτικού και Γυμνασίου η πρόταση αναφέρει την καθιέρωση των εξετάσεων σε δύο τετράμηνα από την Α’ Γυμνασίου. Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται ομαλότερη η ένταξη, αφού η ύλη θα διαχωρίζεται σε δύο ενότητες και οι μαθητές θα κρίνονται από δύο εξετάσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και θέματα των αλλόγλωσσων μαθητών, θέματα για την Παραβατικότητα και ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γονέων το οποίο θα διεξαχθεί στην Κύπρο.   Η Συνομοσπονδία θα μελετήσει επίσης το Σχέδιο Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου για το οποίο θα καταθέσει τις απόψεις της.

Ο Πρόεδρος τέλος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για την εποικοδομητική συνάντηση και ταυτόχρονα επαναβεβαιώθηκε το γεγονός ότι οι Οργανωμένοι γονείς είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις απόψεις τους σε όλα τα θέματα που αφορούν την Παιδεία και την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

αφήστε μια απάντηση