Αγορά Υπηρεσιών από Επαγγελματίες Φωτογράφους

0
4567

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας προωθείται δελτίο τύπου από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Φωτογράφων Κύπρου για ενημέρωσή σας και καλείστε όπως προχωρείτε σε κατακύρωση προσφοράς από επαγγελματίες φωτογράφους.

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Φωτογράφων Κύπρου (ΣΕΦΚ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το απαράδεκτο φαινόμενο παιδικής πορνογραφίας από «φωτογράφο» στη Λεμεσό.

Ο Σύνδεσμος διευκρινίζει πως ο εν λόγω «φωτογράφος» δεν είναι εγγεγραμμένος, επαγγελματίας φωτογράφος και δεν είναι μέλος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων Κύπρου (ΣΕΦΚ).

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, ο Σύνδεσμος προτρέπει το ευρύτερο κοινό, όπως για την αγορά υπηρεσιών επαγγελματικής φωτογράφισης (π.χ. φωτογράφηση πορτραίτου ή οικογενειακής φωτογράφησης σε studio, φωτογράφηση βάπτισης και γάμου, φωτογράφηση για σχολικές, χριστουγεννιάτικες ή άλλες εκδηλώσεις κλπ) απευθύνονται σε επαγγελματίες φωτογράφους και πριν την οποιαδήποτε συμφωνία, ζητά από τον φωτογράφο όπως του επιδείξει ταυτότητα, αριθμό κοινωνικών ασφαλίσεων και αριθμό ΦΠΑ, στα οποία θα φαίνεται ότι το εν λόγω πρόσωπο είναι δηλωμένο ως επαγγελματίας φωτογράφος.

Σημειώνεται ότι κατά τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο όπου μη επαγγελματίες φωτογράφοι, ασκούν το επάγγελμα του φωτογράφου ως δεύτερο επάγγελμα, δεν είναι εγγεγραμμένοι ως φωτογράφοι και ούτε δηλώνουν τα εισοδήματα που προκύπτουν από τις υπηρεσίες φωτογράφησης. Στις πλείστες των περιπτώσεων, οι μη επαγγελματίες φωτογράφοι είναι αναξιόπιστοι και εξαπατούν το κοινό, μη παραδίδοντας τους το τελικό προϊόν ή παραδίδοντας μετά από μεγάλη καθυστέρηση χαμηλής ποιότητας φωτογραφίες, αφού έχουν ωστόσο προπληρωθεί.

Επίσης, ο Σύνδεσμος έχει προβεί σε σχετικές παραστάσεις στην Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού και στο Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού για το θέμα της κατακύρωσης προσφορών φωτογράφισης των χριστουγεννιάτικων και άλλων εορτών που διοργανώνονται από τα σχολεία, με ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι μη επαγγελματίες φωτογράφοι αναλαμβάνουν την φωτογράφηση χωρίς την υπογραφή οποιουδήποτε συμβολαίου που να διασφαλίζει την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών που φωτογραφίζονται.

Προς τιμή του, το Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού έχει ανταποκριθεί άμεσα και έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο στις Διευθύνσεις όλων των σχολείων παγκύπρια, καλώντας τις Διευθύνσεις να αποδέχονται προσφορές φωτογράφησης από επαγγελματίες φωτογράφους, ζητώντας τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και υπογράφοντας σχετικό συμβόλαιο για δέσμευση του φωτογράφου όσον αφορά την έγκαιρη παράδοση των φωτογραφιών, την ποιότητα των παραδοτέων αλλά και την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών.

 

22 Νοεμβρίου, 2016.

αφήστε μια απάντηση